Global Travel

Sinops

Japoni, 1929. Epokës së artë të Geishave po i vjen fundi. Vogëlushja Çijo, vetëm 9 vjeçare, detyrohet të lërë familjen dhe fshatin e varfër të peshkatarëve ku ka lindur. E kanë shitur në një shkollë për Geisha, ku do të mësojë ritet, vallet, muzikën, ceremoninë e çajit, stilin e të veshurit, që do t`i shërbejnë një ditë të bëhet Geisha më e famshme dhe më e preferuara e pasnikëve të qytetit, e njohur me emrin Sajuri.

Orare transmetimi

Data Ora Kanali  

Të dhëna

Aktorë

Zhang Ziyi, Gong Li, Michelle Yeoh, Ken Watanabe, Togo Igawa, Mako.

Regjia

Rob Marshall

Skenari

Robin Swicord, Arthur Golden

Vleresime

Globi i Artë 2006- Kolona Zanore më e Mirë Oscar 2006 - Fotografia më e Mirë; Kolona Muzikore më e Mirë; Tingulli më i Mirë; Montazhi Zanor më i Mirë